Una dintre cele mai populare intrebari pe care o primesc din partea elevilor care sunt interesati de o cariera in industria jocurilor video este: “Ce limbaje trebuie sa invat pentru a ajunge un programator de jocuri video?”. Mi-as dori sa existe un raspuns simplu si concret, insa, ca multe aspecte specifice acestei industrii, lucrurile sunt mai complexe decat par. Mobile, console, PC, indie, corporate, specialist, generalist etc.?

Sfatul meu este urmatorul: dedicati cateva ore principalelor limbaje. Dupa cateva saptamani, trageti linie si alegeti un limbaj care v-a atras atentia mai mult. Va fi mult mai usor sa invatati ceva ce va atrage. Nu invatati un limbaj anume pentru ca ati vazut intr-un anunt de angajare ca nu stiu ce firma cere sa stiti acel limbaj. Spre exemplu, firma respectiva se inchide sau se relocheaza pana aplicati. Ce faceti, o luati de la zero? Va inchideti orizonturile si va rezumati doar la firme care cauta acea pozitie, desi poate nu va place firma, doar pt ca aia ati invatat?

Be Smart! Setati-va un obiectiv si un deadline si dedicati-va acelui limbaj. Concentrati-va pe a invata rationamente si logica sistemelor, deoarece va va fi mai usor sa asimilati si alte limbaje in momentul in care veti dori sa faceti trecerea la alt limbaj. Repetati procesul cu alt limbaj, nu va multumiti cu putin. Obiectivul este sa intrati in industrie. De obicei, pozitiile entry-level sunt de junior, asadar, cautati sa va cresteti sansele de angajare in detrimentul celorlalti candidati, nu sa fiti experti:).

A quick read here: http://www.gamedesigning.org/career/programming-languages/
A more detailed read here: https://www.freelancer.com/…/top-7-programming-languages-us…

 

Leave A Comment