Mi s-a intamplat de multe ori, ca in prezentarile pe care le-am sustinut cu diverse ocazii, sa punctez cat de noua este aceasta industrie a dezvoltarii de jocuri video. Ba chiar sustineam ca nu exista in Romania vreun dezvoltator de jocuri care sa fi iesit la pensie dupa o asemenea cariera.

Anul acesta, unul dintre cei mai apreciati dezvoltatori din Romania intentioneaza sa iasa la pensie. Este vorba de Calin Cazan – un titan cu peste 40 de ani in domeniul animatiei. Da, da, patruzeci! Multi dintre noi nu avem atatia ani de cand ne-am nascut, daramite de experienta. Ce vorbim aici? :))

Calin lucreaza in prezent la Amber Studio in Bucuresti, iar in trecut a pus umarul la dezvoltarea jocurilor video si in studiouri precum Ubisoft si Bandai Namco sau la dezvoltarea unor productii video, printre care chiar primul lungmetraj animat SF din Romania (Misiunea spatiala Delta).

Un simplu “googal” va va oferi tone de informatii fascinante despre Calin, printre care si faptul ca acum cateva zile si-a lansat propria carte, un manual de animatie, intitulat “Cartea umbrelor miscate”. Pentru cei care doresc sa comande cartea:

Librăria Online – https://goo.gl/bskVsu
Elefant.ro – https://goo.gl/AL0Tmj
Editura Didactica – https://goo.gl/uOfsQH
Cartepedia.ro – https://goo.gl/4BLJMP
eLibrar – https://goo.gl/kMJRtx
librarultău.ro – https://goo.gl/pnQ3jr

Felicitari, Calin, pentru impresionanta activitate in domeniu! Multa sanatate, fericire si proiecte viitoare interesante!

Leave A Comment