Dinamismul zilelor noastre te poate surprinde in cele mai neplacute moduri. Chiar si atunci cand ai sentimentul ca esti in varf si lucrurile merg cum nu se poate mai bine, te poti trezi a doua zi cu muntele picat peste tine. Pe undeva este si povestea celui mai de succes studio indie de jocuri video din Romania. S-a vorbit foarte putin, poate spre deloc despre faptul ca saptamanile trecute studioul Mobility Games s-a inchis!

Ca o dovada a faptului ca inca descoperim lucruri interesante despre industria noastra locala, povestea studioului Mobility Games a inceput sa se scrie, try to guess…, acum mai bine de 12 ani! Exact! Posibil ca unii dintre voi sa nu aiba amintiri despre acea perioada, dar va spun doar ca pe atunci telefoanele erau pline de butoane, iar rezolutia unui ecran era de 240×320. Sexy, nu? :))

Fast Forward pana in 2013! (Puteti descoperi aici mai multe despre perioada pre-Frozen) In urma unei conjucturi favorabile, a unei inspiratii antreprenoriale si a efortului absolut incredibil depus de o echipa atat de mica incat n-ar reusi sa alinieze un 11 de start si o mana de rezerve la un meci de fotbal, in noiembrie 2013 se lanseaza “Frozen Free Fall”, un joc de tip match-3, sub liceenta Diseny bazat pe franciza “Frozen”. Dupa aproximativ un an si jumatate de la lansare, Frozen Free Fall depasise 100 de milioane de downloaduri si inregistrase peste 62 de miliarde de ore jucate.

La nivel global, acest joc dezvoltat de 15 ieseni, a avut incasari de peste 150 milioane $. Chiar si astazi, la aproape 4 ani de la lansare, jocul are zile cand genereaza peste 10.000 de $ pe ZI!

Nu este locul meu sa intru de in detalii privind motivele inchiderii si prefer sa ma rezum la un tribut acordat acestui minunat studio care reprezinta un capitol important din istoria romaneasca a industriei de jocuri video. Sunt convins ca vom mai avea ocazia sa jucam jocuri dezvoltate de o parte din membrii acestui studio! Game On girls & guys!

207 Comments S-a inchis studioul care a dezvoltat cel mai de succes joc romanesc

  1. Pingback: ed meds online without doctor prescription

  2. Pingback: moskva-psiholog

  3. Pingback: batmanapollo.ru

  4. Pingback: 323

  5. Pingback: 525

  6. Pingback: Tenet Online

  7. Pingback: cheap cialis

Leave A Comment